Krijg je acne van chocolade?

Ik vraag het me af! Krijg je acne van chocolade? Er zijn veel wetenschappelijke artikelen die de relatie tussen chocolade en acne hebben onderzocht, maar in de meeste gevallen wordt geconcludeerd dat er geen verband is. Er is geen bewijs! Dat je puistjes zou krijgen van chocolade wordt daarom afgedaan als een mythe, maar klopt dat? Dat je puistjes krijgt van chocolade is een mythe, als ik de onderzoekers en dermatologen moet geloven. Niemand heeft ooit een verband kunnen aantonen, er is simpelweg geen bewijs voor.

Maar ja, zoiets komt niet zomaar uit de lucht vallen, toch? Ik ken deze zogenaamde mythe al jaren. Had ik het ergens in een tijdschrift gelezen, of vertelden mijn vrienden of familie het mij? Ik kan het me niet eens herinneren. Volgens wetenschappers kan acne alleen ontstaan ​​door erfelijkheid, hormonen, stress, huidproducten, cosmetica en de leefomgeving.

Het eten van chocolade veroorzaakt geen acne, maar je huid kan erop reageren omdat je er allergisch voor bent. Vaak realiseren mensen zich niet dat het een allergie is en daarom wordt alle schuld bij die arme reep chocola gelegd. En zo begon de roddel dat chocolade puistjes veroorzaakt. Aha! Dus als je een chocolade allergie heb? Dan krijg je puistjes als een allergische reactie? Er bestaat een chocolade allergie! Ik leef meteen mee met je mee als dit voor jou geldt. Een leven zonder chocolade kan ik niet eens voorstellen! Deze chocoholic snapt het eerlijk ook niet als je geen chocolade lust. Ja, er bestaan mensen die het niet lekker vinden.

close up photo of sliced chocolates
Photo by Polina Tankilevitch on Pexels.com

Er zijn ook onderzoeken die beweren dat chocolade goed is voor de huid. Zoals u weet, profiteert onze huid van antioxidanten. Antioxidanten gaan huidveroudering tegen en zorgen ervoor dat onze huid er stralend en gezond uitziet. En raad eens? Een reep chocola levert 1/3 van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid antioxidanten.

Recente onderzoeken hebben ook aangetoond dat chocolade onze serotoninespiegel verhoogt. Serotonine is een stof in onze hersenen die ons kalm en kalm maakt. Stress kan uw huid erg onrustig maken. Als je chocolade eet, stijgt je serotoninespiegel en worden we weer rustig van binnen. Chocolade is een natuurlijk middel tegen stress en kan, vreemd genoeg, acne voorkomen. Nou, als je niet allergisch bent, is dat niet ironisch. Vind je niet? Goed, allemaal fijn en aardig. Of het nu een verband is of niet, sommigen krijgen gewoon acne van chocolade.

Omdat officieel nog nooit een verband is aangetoond, zou je weliswaar kunnen zeggen dat het een mythe is, maar in de praktijk is het tegendeel bewezen voor de allergische groep mensen. Daarom heb ik de mythe voor je opnieuw geschreven, zodat vanaf dit punt geen misverstanden meer kunnen ontstaan:

Als het komt door een allergische reactie op chocolade, is er kans op acne.

Zo. Moge het eens en voor altijd duidelijk zijn! Het is dus altijd belangrijk om goed te letten op wat je eet. Als u puistjes krijgt van een bepaald soort voedsel, is de kans groot dat u er allergisch voor bent (of een van de componenten ervan). Dit voedsel kunt u vanaf nu het beste vermijden. Het is zo simpel. Het is ook belangrijk om gezond, gevarieerd en verantwoord te eten. Natuurlijk is dit niet helemaal mijn expertise, Dus heb je vragen over gezonde voeding? Dan raad ik je aan om een diëtiste of orthomoleculair geschoolde art/therapeut. Deze bereiken kan zowel zonder of met hulp van je huisarts.

Ik ben ervan overtuigd dat een gezonde en gevarieerde voeding zorgt voor een stralende huid. Helaas kan de een zelfverzekerd in 50 verrassingseieren opeten en nergens last van hebben, terwijl de ander al een acne laat groeien met 1 blok Rittersport hazelnootreep. Dus onthou: Krijg je puistjes van chocolade? Nee. Je krijgt puistjes door een allergische reactie op chocolade en dit verschilt per persoon.

Krijg jij ook acne van (een allergische reactie op) chocolade?

Misschien vind je de onderstaande artikelen ook interessant:

Waardering: 1 uit 5.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven