dermaroller

Onveilige Beauty treatments die je thuis kan doen.

Maar niet aanraad! Er bestaan heel veel Beauty treatments die je thuis kan doen. Veel daarvan zijn veilig en heel goed voor je. Maar er zijn helaas ook uitzonderingen die ik als professional echt afraadt. Natuurlijk is het een mening van mij maar helaas wel gebaseerd op ervaring in de praktijk. Denk altijd na voor je beslist.
Tanden bleken.
Het westerse ideaal is mooie rechte witte tanden. Iedereen heeft een eigen kleur tanden. Dit is oa genetisch. En de conditie speelt ook een grote rol. De een heeft helaas sterkere tanden dan een ander. Er zijn al verschillende BN’ers die weten hoe het mis kan zijn in handen van behandelaars. Maar deze trend om zelf aan de slag te gaan met een online kitje van €10,- heeft ook grote gevaren. Of je nu strips hebt of met bitje en losse gel.
Belangrijk is om te weten wat je gebruikt qua ingrediënten. En door je mond conditie te beoordelen of het überhaupt kan. Hiervoor zal je bij je tandarts langs moeten gaan. Deze zal het hele idee uit je hoofd willen praten. En ik ook. Het is het namelijk niet waard. Je tanden kunnen heel gevoelig worden. Zo gevoelig dat eten & drinken heel pijnlijk word. Zelfs water drinken. Kortom begin er niet thuis aan. Maar schakel een gerenommeerde professional in. Via KNMT, de brancheorganisatie bijvoorbeeld.
tanden bleken
Dermaroller.
Ok, Dit vergt ook een uitleg. En ben er niet op tegen als het goed gebeurd. Maar dat is ook een heel probleem met thuis aan de slag te gaan met een Dermaroller. Dat is 1 van de 2 bezwaren die ik heb. Eigenlijk heb ik er nog meer maar heb even voor het gemak de 2 ergste eruit gepakt. In veel schoonheidssalons kan je een microneedeling behandeling laten doen. Best kostbare behandelingen maar wel volgens een strikte protocol, training en ervaring. Voor velen willen voor gemak en goedkopere optie wel het resultaat.
In de salon gebruiken ze in meeste gevallen een pen ipv roller in de behandeling. Deze werkt met naaldcartridges die eenmalig gebruikt worden. Verder is de pen de diepte dat de naaldjes in de huid gaan in te stellen. De naaldjes wijzen ook allemaal 1 richting op (onthoud dit even voor strakjes). Door die per stuk gesteriliseerde verpakte cartridges is het heel goed hygiënisch uit te voeren. Maar de rollers voor thuis gebruik heb je 1 rol met naaldjes. Dit rolletje is niet vervangbaar voor een nieuwe.
Na gebruik hoor je dit schoon te maken en te desinfecteren. Vele thuisrollers spoelen de roller en klaar. Niet helemaal hoe het werkt. Tuurlijk wil je evt bloed van de naaldjes afhebben. Of dit het geval is bij jezelf ligt aan een aantal factoren. En aangezien ik hier best veel over kan vertellen nu ik dit schrijf. Lijkt het mij een goed idee dat ik hierover een aparte microneedeling blog ga maken. Maar even terug, stel je hebt de roller met water afgespoeld. En dan? Veel verkooppunten bieden ook een spray of vloeistof aan om de Dermaroller in te stoppen. Heb je dit niet bij aanschaf gedaan is er bij de kruitvat ook 70% – 80% alcohol te koop. Dit staat achter de kassa om veiligheidsredenen dus vraag personeel ernaar.
Nu ga je thuis in een glazen schone bakje (Belangrijk: dat diep genoeg is zodat alle naaldjes ondergedompeld zijn) vullen met de alcohol. En Dermaroller erin. Voor minimaal 5 minuten. Door de hoge % alcohol zal de roller snel drogen wanneer deze eruit haalt. Bewaar de roller altijd in de meegeleverde doosje. En die alcohol gooi je elke keer weg.
Oke, hygiëne gehad. Nu ga ik je uitleggen waarom de richting van naaldjes de huid nadelig kan beïnvloeden. Bij de Dermapen staan ze 1 richting op en gaan altijd haaks de huid in. Daarmee krijg je dunne kanaaltjes (Een I vorm) in de huid. Een roller staan allemaal in een hoek tegenover de huid. Dit zorgt ervoor de naaldjes getrokken worden terwijl ze in de huid zitten. Hierdoor ontstaat er een V vorm in de huid. Groter dan nodig is. Dus duurt het langer om te helen. Waardoor de huid langer kwetsbaarder is. Dit kan nog erger uitpakken als de druk die uitgeoefend is te veel was. Mocht je nu denken dit is veel te veel gedoe maar wel het resultaat willen. Ga dan naar een gediplomeerde schoonheidsspecialiste toe. Maar lees dan eerst deze blog.
Nep producten.
Dit valt natuurlijk niet helemaal in de categorie behandeling voor thuis maar wilde het wel aankaarten. Puur om de reden om te informeren en het gebruik thuis. Helaas is het bekend dat veel cosmetica word nagemaakt waarbij onveilige ingrediënten gebruikt worden. Maar niet op de INCI-lijst staan. Voor duidelijke reden natuurlijk. Het is helaas ook bij Amazone dat hetzelfde product bijvoorbeeld Garnier BB cream van alle verkopers die de voorraad stallen bij Amazone op 1 hoop opgeslagen word. Dus als je bij bedrijf A een product besteld. Je een product van bedrijf B geleverd kan krijgen. En als bedrijf B namaak verkoopt heb je het hoogst waarschijnlijk niet door. Tenzij de verpakking en product duidelijke verschillen vertoont met het origineel. Maar kan je wel nadelige reacties ervaren.
Gelukkig staat het er ook bij dat hetzelfde product van bedrijf C wel op Amazone staat maar verkoopt & zelf levert. Wil natuurlijk niet zeggen dat het een echt product is maar het komt in ieder geval niet uit de grote stapel bij Amazone. Zeker met de huidige wetgeving in Europa die al strenger is dan in Amerika loop je al andere risico’s. Met het hele Covid-19 problematiek is het in ieder geval slimmer om lokale bedrijven te steunen met je aankopen. En heb je het ook sneller in huis.
TikTok logo

Tiktok

Ok, je ziet zo veel leuke en handige hacks op TikTok, maar vaak niet veilig voor jezelf. Een goed voorbeeld van zo eentje is de glitterolie. Voor een mooie bruine huid. Er wordt hierin een babyolie gebruikt op de huid en bakken in de zon. Dit brengt veel schade aan de huid, omdat je door een vergrootglas in olievorm ervoor zorgt dat de zonkracht vergroot wordt. En helemaal geen SPF erin. Zoals iedereen weet is Zonschade = Huid Veroudering. En kan zorgen voor problemen als huidkanker. Huidkanker neemt de laatste tijd een stijgende lijn. Steeds meer personen krijgen het.
Kortom: Onveilige Beauty treatments die je thuis kan doen. Maar niet aanraad!
Doe mij een plezier en een sterren score. Hoe meer sterren, hoe vaker ik over dit onderwerp ga schrijven.

Waardering: 5 uit 5.

Zoals altijd voor vragen laat een reactie achter of DM mij.

Liefs Tessa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven