crop photo of woman holding an eyebrow makeup product

Wat is de houdbaarheid van make-up? Is je make-up over datum?

Wat is de houdbaarheid van make-up? Waarschijnlijk tijd voor een schoonmaakbeurt als je jezelf dit afvraagt? Hoe ver over datum make-up gebruik je nog elke dag?

Afscheid nemen van een lippenstift, oogschaduw of een andere vorm van make-up is lastig. Dit zullen de meeste make up lovers hebben, vooral bij degene die je dagelijks gebruikt. We denken dat we het later nodig hebben. En later gebeurt het nooit omdat je stijl verandert of de trends. In een recent onderzoek maakt 89% van de vrouw zich schuldig aan het bewaren van oude/over datum make-up.

Maar wanneer is make-up dan de houdbaarheid verstreken? Helaas is onze make-up stash niet om jarenlang te bewaren. Ook niet de limited editie’s. Net als de inhoud van uw koelkast zijn ze bederfelijk. Het langer gebruiken kan riskant zijn voor je gezondheid. Natuurlijk zijn er minder risico’s dan het eten van rauwe kip. Maar toch is een ooginfectie of huiduitslag niet wenselijk.

crop photo of woman in white tank top with different shades of red lipstick on hand
Photo by Ron Lach on Pexels.com

Op elk make-up product staat een potje met een open dekseltje. Binnenin staat een nummer en meestal een M. Dit helpt, maar na een tijdje in je make-uptasje is het waarschijnlijk eraf geschuurd & niet meer leesbaar. Maar er zijn enkele regels die van toepassing zijn op elke soort make-up gelukkig. Dit zijn de regels op basis van textuur:

=> Make-up op basis van poeder is goed voor 2 jaar.

=>Creme-textuur zoals foundation of lippenstift is 18 maanden.

=>En vloeistoffen zoals mascara en eyeliner slechts 3 maanden.

(3 maanden is kort, maar de locatie waarvoor je het gebruikt, is gevoelig.)

Maar met deze richtlijnen moet u nog steeds weten wanneer je de producten heeft geopend. En ik kan zeggen dat 90% van de mijne had ik geen idee. Dus elke keer zet ik het nu in mijn agenda wanneer ik iets nieuws opende en ook de vervaldatum. Als je nu al je make-up bij elkaar hebt en moet besluiten om het te houden of weg te gooien. De beste regel van alles als de textuur, geur of kleur is veranderd, is het waarschijnlijk te gooien.

Hoeveel make up hou jij over na dit gelezen te hebben? Was je make-up over datum?

Meer lezen? Misschien vind je deze artikelen interessant:

Volg mij online:

Waardering: 1 uit 5.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven