Zuren, enzymen en scrubs: welke exfolianten moet je gebruiken en hoe? Deel 2

In eerste instantie had ik 1 hele lange blog gemaakt met alle info. Maar het werd zo lang dat het meer een verslag was dat een blog post. In deel 2 ga ik dieper in de scrubs en exfoliërende enzymen. Mocht je Zuren, enzymen en scrubs: welke exfolianten moet je gebruiken en hoe? Deel 1 nog niet gelezen hebben kan je die hier terug vinden.
Exfoliërende enzymen.
Dode cellen vormen de bovenste huidlaag. De huid die je ziet in de spiegel. Deze dode cellen bevatten een keratine-eiwit waardoor de huid ruw aanvoelt. Wanneer u een enzym product op het gezicht aanbrengt, lost het de eiwitten op en verteert het in kleinere deeltjes om een ​​gladdere huid te onthullen. Enzymen zijn afgeleid van fruit en bevatten geen zuren of granen. Dit betekent dat ze een zachtere, niet-prikkende, niet scrubben exfoliërende werking kunnen bieden voor gevoelige huidtypes. Ananas, pompoen, granaatappel en papaja zijn de meest voorkomende fruitenzymen die in huidverzorgingsproducten worden gebruikt.
Hoewel zowel zuren als enzymen droge huidcellen oplossen, zijn er enkele belangrijke verschillen in hoe ze werken. Deze enzymen werken meer aan het oppervlak, terwijl zuren dieper in de huid lagen glijden. Water activeert enzymschillen en ze werken langzamer om de cel opbouw te verteren. Daarom moeten ze worden aangebracht op een vochtige huid en 15-20 minuten laten inwerken. Zuren kunnen daarentegen op een droge huid worden aangebracht. hoe droger hoe beter eigenlijk. Wanneer er een peeling worden gebruikt, kan in slechts 5 minuten al werken.
Voor wie enzymen zijn het beste: terwijl afschilfering altijd de huidaandoeningen zoals verstopte poriën, puistjes, mee-eters, droogheid, schilfering, fijne lijntjes, rimpels, grote poriën, saaiheid en verkleuring verbetert, zijn enzymen een goede optie voor degenen die al zuren gebruikte en ontdekte dat hun huid ze niet kon verdragen. Dus hoe gevoelig je huid is.
Enzymatische poeder
Zuren, enzymen en scrubs
Enzymatische poeder
Exfoliërende scrubs en andere mechanische exfoliatie.
Hoe ze werken: Gezichtsscrubs zijn producten op basis van crème of gel die kleine deeltjes of kralen bevatten. Wanneer deze over de huid worden gemasseerd, helpen dode huidcellen los te maken. Dit word ook wel een fysieke of handmatige exfoliatie genoemd. Andere soorten van deze exfolianten zijn onder meer sonische reinigingsborstels (Clarisonic bijvoorbeeld), scheermessen en konjac spons. Wanneer deze over het gezicht worden gebruikt, nemen ze ook dode huidcellen. De mesjes nemen zelf je donshaartjes mee.
Mechanische exfoliatie vormen een geweldige team op zuren en enzymen. Zuren en enzymen lossen dode cellen op en maken ze los, maar het is de liftende actie die je kunt maken om ze daadwerkelijk van de huid te verwijderen. Ik raad aan voor de meeste huidtypes te kijken hoe de huid reageert om te zien of je dit 1x per week kan doen of meer.
Voor wie zijn fysieke exfolianten het beste: voor alle huidtypes, zelfs de gevoelige huid. De sleutel bij gezichtsscrubs en andere fysieke exfolianten is om een ​​zeer lichte druk te gebruiken. Laat het product zijn werking doen en niet je spierkracht. Mensen maken vaak de fout om te hard te duwen, waardoor je meer stuk maakt dan het helpt.
Micro plastics
Je kan het beste altijd het gebruik van micro-plastic in je product zo veel mogelijk vermijden. Het is nou eenmaal slecht voor het milieu en uiteindelijk ook voor je lichaam.
PRO TIP: Gezichtsscrubs werken ook heel goed om de huid van de nek glad te houden. Zorg ervoor dat je bij het scrubben van de nek naar boven kijkt, zodat de huid van de nek mooi en strak is. Dit zorgt voor makkelijker gebruik. Scrub het gebied ’s nachts drie keer per week en zorg ervoor dat je daarna een crème gebruikt om die verse, pas onthulde cellen te voeden.
Mechanische exfoliëren
Zuren, enzymen en scrubs
Mechanische exfoliëren
Te vaak scrubben kan leiden tot:
Een gestripte vocht (lipide) barrière laag, resulteert in uitdroging, schilfering, roodheid en ontstekingen van de huid
*
Droogte (vocht zal uit de cellen sijpelen) en trekkerig gevoel
*
Vergevorderde veroudering door chronische en langdurige ontstekingen
*
Vernietiging van gezonde cellen, die door beschadiging een minder mooie huid maken
*
Stimulatie van melanine-activiteit, mogelijk resulterend in een toename van hyperpigmentatie (bruine vlekken of juist pigment verlies)
*
Stekend gevoel en irritatie (door een gestripte barrièrefunctie)
Uw huid heeft een bepaald aantal beschermende lagen nodig om de huid gezond te houden en haar natuurlijk vocht vast te houden.
Met de opkomst van consumenten die toegang hebben tot producten die echt een zichtbare verandering in de huid kunnen veroorzaken, kan te vaak scrubben met roterende borstels, zuren, enzymen en scrubs de huid beschadigen en ontsteken, meer dan je denkt. Wees er altijd voorzichtig mee.
Hoe vaak moet je scrubben? Voor de meeste huidtypes raad ik af om dagelijks een leave-on exfoliant of een gezichtsscrub te gebruiken. Soms kunnen mensen met een dikkere, vettere en acnegevoelige huid een tijdje de dagelijkse afschilfering weerstaan ​​totdat de zaken ophelderen. Hoe dan ook, je krijgt nooit de beste resultaten door je huid dag in dag uit hetzelfde te geven. De integriteit van uw huid verbeterd dankzij een verscheidenheid aan hoogwaardige ingrediënten.
Neem vooral contact met mij op als je een vraag hebt of voor een extra tip.
En hieronder nog deel 1:

Liefs Tessa

2 gedachten over “Zuren, enzymen en scrubs: welke exfolianten moet je gebruiken en hoe? Deel 2”

  1. Alexander Lambie

    It’s difficult to find educated
    people for this topic, but you seem like you know what
    you’re talking about!
    Thanks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven